RSS

Loving Vincent Love it!

28 Jan
Indrukwekkend!

Vandaag eindelijk Loving Vincent gezien. In één woord indrukwekkend. Zeker als je ook de tentoonstelling erover hebt gezien. Wat een monnikenwerk en hoe mooi om daar als artiest aan mee te werken!

Meer dan 125 kunstenaars tekenen 65.000 frames

Eerst is het script bedacht, toen is de film in scene gezet als een echte speelfilm en zijn de stills daarvan weer omgezet in geschilderde frames die tot een animatiefilm   zijn gemonteerd. Flarden film en animatie  wisselen  elkaar af. Invloeden van de film noir zijn te vinden door heel de film. Flashbacks, zwart-witbeelden, alles  loopt soepel in elkaar over. Sfeerversterkend is de onderliggende muziek. Bestaande werken van Vincent zijn als basis genomen en die zijn weer naar de stand van het verhaal omgezet om het leven van Vincent over één week weer te geven. Dag is naar de nacht omgezet en andersom, de zomer naar de herfst. Het verhaal boeit van begin tot eind. Ze weten steeds een nieuwe wending te geven aan de vraag, wat is er gebeurd in de laatste week voor zijn dood? Was het zelfmoord, was het moord?

Nu al een klassieker

Hulde aan Dorota  Kobiela en Hugh Welchman die dit project in de steigers hebben gezet en deze prachtige film hebben gerealiseerd.

Prima idee ook van het Noordbrabants Museum om via een tenstoonstelling inzicht te geven in het hele makersproces. Met die informatie in mijn achterhoofd kijk ik met nog meer respect en bewondering naar de hele onderneming. Chapeau.

Vierslag

Wat een leuk project zit hierin om met een klas te doen! Treed in de voetsporen van Loving Vincent of geef juist een andere wending aan zijn leven. Deskresearch, een eigen script voor een dag, ontdekken hoe je daarvoor beelden gaat gebruiken uit zijn bestaande werken. Met zijn allen tekenen dat het een lieve lust is en met zijn allen  samen een korte film maken. Beeldende Vorming, Nederlands taalverwerking, CKV en Mediavaardigheden ineen.

Advertenties
 
1 reactie

Geplaatst door op 28 januari 2018 in vincent van gogh

 

Tags: , , , , ,

Een Reactie op “Loving Vincent Love it!

Uw reactie?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s